Badkamer muurschildering in Amsterdam

Enige tijd geleden is er muurschildering in Amsterdam gemaakt in de stijl van Keith Haring. Het was de eerste van een serie, die op dezelfde locatie gemaakt gaan worden. Het vrolijke Keith Haring thema moest van de klant door heel zijn woning doorgetrokken worden, met uiterst enthousiasme! Nu is het plaatsen van een muurschildering al leuk, maar nog leuker word het als je echt creatief en technisch uitgedaagd wordt! Het plaatsen van een badkamer muurschildering in Amsterdam, was daarbij weer een bijzonder geval wat je niet elke dag tegen komt. De uitdaging zat hem vooral op onderlaag techniek. Je hebt met andere factoren te maken, dan bijvoorbeeld in een slaapkamer. Er komt namelijk veel meer vocht, water en warmte op de muur. Je wilt natuurlijk wel dat je schildering ook onder die omstandigheden blijft zitten. Maar waar begin je? Het zit hem allemaal in de ondergrond en de afwerking!

De uitvoering van een badkamer muurschildering in Amsterdam

De uitvoering van een badkamer muurschildering in Amsterdam, was technisch een leuke puzzel; Meestal werk ik met acrylverf, of soms huisverf maar dit moest ongetwijfeld anders gedaan worden. Zowel de klant als ik, gingen op zoek naar een passende oplossing. En van een stukadoor kreeg de klant te horen dat het wel kon, maar dan moest de wand opnieuw gestuukt worden met betonciré. Betonciré wordt met dunne laagjes aangebracht op de wand. Deze laagjes worden op het laatste moment bewerkt, met een beschermlaag tegen water en vocht. Het idee was dus, om de badkamer muurschildering te gaan plaatsen, voordat deze laatste beschermlaag werd aangebracht. Je krijgt dan dus eerst de lagen betonciré, gevolgd door de muurschildering en de uiteindelijke afwerking tegen het water en vocht. De verf moest speciale betonverf zijn, voor op de betonciré. Deze techniek gaf de badkamer muurschildering in Amsterdam een aparte en eigentijdse sfeer mee, die echt gezien mag worden:

Badkamer muurschildering in Amsterdam op betoncire
Badkamer muurschildering in Amsterdam op betoncire

Wil je ook een badkamer muurschildering laten maken?

Klik op muurschilderingen in het menu hierboven voor meer uitleg. Swid’art kent namelijk diverse stijlen
waarop dit gedaan kan worden. Een badkamer muurschildering zoals dit voorbeeld, kan geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Uiteraard is er naast dit type muurschildering nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: