Muurschildering laten maken

Wil je een muurschildering laten maken? Dan heb je zojuist een veelzijdige en voordelige keuze gemaakt! Muurschilderingen zijn echte sfeermakers en zijn voor elke ruimte te gebruiken. Daarnaast heb je met muurschilderingen een groot voordeel tegenover behang; Een muurschildering kan op bijna alle ondergronden geplaatst worden. Grove ondergronden, zoals een bakstenen muur vormen geen probleem. Een plaatsing kan hierdoor zowel binnen, als buiten worden gedaan. Qua stijl kan het ontwerp zo divers zijn als je maar wilt!
Op deze pagina zie je wat je mogelijkheden zijn, wanneer je een muurschildering wilt laten maken door Swid’art.

Een muurschildering laten maken begint bij een goed ontwerp

Je zoekt een leuk idee om die lege ruimte in een kamer mee op te vullen. Er zijn natuurlijk stickers en behang voor te krijgen, maar wat als je een ondergrond met lichte structuur hebt? Of je hebt een kind wat makkelijk aan de naden van behang trekt? Dan ben je met behang vaak al snel klaar. Schilderwerk heeft op dat vlak daarentegen veel voordelen, maar je ziet het ook niet zo zitten om dit zelf aan te pakken. Daarnaast zit je misschien ook niet zo te wachten op een ‘massaal’ ontwerp. Je zoekt echt iets persoonlijks en plotseling weet je het; je wilt een muurschildering laten maken!

Met ruim 9 jaar ervaring in diverse stijlen, ben je bij Swid’art aan het goede adres als je een muurschildering wilt laten maken; Van een speelse kinderkamer, een gezellige woonkamer, een sfeervolle tuinwand of een informele sfeer op de werkvloer; De diverse mogelijkheden kunnen alle kanten op gaan. Om die reden is het dan ook goed om alvast grofweg je wens in kaart te brengen. Dit scheelt zoekwerk en ik kan je beter advies geven bij ontwerp.

Een muurschildering laten maken is een uniek stukje maatwerk, waar met de volste passie aan gewerkt is!

Voordat ik begin aan een muurschildering, stel ik graag even samen een concept op. Nadat we grofweg de muurondergrond, grootte, locatie en je wens besproken hebben, ga ik aan de slag voor een concept op te maken. Bij dit concept zit ook een ontwerp voor de muurschildering inbegrepen. Een eerste ontwerp voor de muurschildering is bij Swid’art gratis! Tijdens het maken van het ontwerp zal ik regelmatig over de mail of whatsapp ideeën doorsturen. Ben je niet niet helemaal zeker over de ondergrond? Een oriënterende kijkafspraak maken is ook mogelijk. Binnen een straal van 40km rondom Tilburg, is een eerste kijk afspraak gratis. Er wordt dan naar de muur gekeken en we gaan ter plekke even brainstormen, welke stijl het beste bij je wensen aansluit.

Zo werken we als het ware ‘naar elkaar toe’ tot een mooi concept, waarbij je direct een duidelijk beeld krijgt wat je ongeveer te wachten staat en voor welke prijs. Tijdens de het maken van de muurschildering, neem ik je enthousiast stap voor stap mee door het hele proces. Ik zie het als mijn grootste passie, om mensen écht iets moois en unieks te geven. Op die manier is een muurschildering laten maken een uniek stukje maatwerk, waar met de volste passie aan gewerkt is!

Praktische punten bij een muurschildering laten maken

Bij de opmaak van het concept, bespreek ik naast je wensen ook andere, praktische zaken. Want minstens zo belangrijk als het ontwerp, is het hebben van een goed concept; Op deze manier kan ik je de beste inschatting geven qua tijd, planning en kosten. Zaken die hier onder andere besproken worden zijn;

 1. De ondergrond
  De ondergrond is veruit de meest belangrijke factor voor elke muurschildering. Aan de hand hiervan kun je vaak al snel beoordelen welke stijl het beste past. Je kunt bij Swid’art een muurschildering maken maken op glad gestucte muren, glad geverfd beton, glasvezelbehang en geschilderde bakstenen zowel binnen, als buiten.

  Met het ontwerp hou ik hier uiteraard ook rekening mee; Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat een gladde, geschilderde muur minder tijd in beslag neemt om te schilderen, dan een muur met een grove structuur. En op een grove muur komt een muurschildering met fijne lijntjes bijvoorbeeld minder mooi tot zijn recht, dan op een gladde muur, waardoor je met dikkere lijnen moet gaan werken. Maar ongeacht wat voor ondergrond je ook laat beschilderen; Voor het beste resultaat is het van belang, dat de ondergrond (redelijk) schoon en droog is.

  Soms kan het ook voor komen dat een muur wel schoon is, maar dat de onderlaag (nog) niet geschikt is. In dat geval moet deze ondergrond nog voorbehandeld worden met voorstrijksel. Daarna moet dit nog geverfd worden met een (niet reinigbare!) latex muurverf op waterbasis, voordat de muurschildering gemaakt kan gaan worden. Een paar voorbeelden van een schone, maar slechte onderlaag;
  • Afneembare, of ‘reinigbare’ lak.
   Deze wordt vaak in zorginstellingen en keukens gebruikt en is heel goed reinigbaar, maar acrylverf, of huisverf hebben hierop wat meer moeite om zich goed te hechten. Zonder goede voorbehandeling, merk je dat de verf minder goed blijft zitten. Daarnaast duurt het ook veel langer voordat huisverf droog trekt, waardoor de totale tijd van de schildering veel langer zal duren voor hij af is.
  • Een enkel gespoten ondergrond, zonder voorbehandeling met latex.
   Dit zie je soms op galerijen in appartementencomplexen. Het is vaak wit /grijzig wit van kleur en voelt qua ondergrond licht, poreus en scherp aan, net als schuurpapier. Deze zal eerst moeten worden voorbehandeld en gelakt, voor je hier goed overheen kunt schilderen. Indien je een gespoten wand onbehandeld laat, merk je dat snel genoeg; Je krijgt ongelijke dekking van de kleuren en je kwasten, of sponsen worden door de scherpe ondergrond binnen korte tijd nagenoeg kaal geschraapt.
 2. Het type verf
  Een muurschildering maak ik meestal met acrylverf. Acrylverf gebruik ik vooral in binnenruimtes, vanwege een groot voordeel; Het is geurloos en snel droog, waardoor waardoor je geen overlast zult hebben. De kleuren laten zich soepel met water mengen, voor de mooiste kleur overgangen. Voor grove ondergronden is acrylverf echter minder geschikt. In het geval als de ondergrond echt te grof is, ga ik vaak over naar gewone muurverf. Maar ook hier is de overlast minimaal, omdat deze kleuren op waterbasis zijn. De muurverf laat ik ook speciaal op maat mixen en dit zit bij de prijs bij inbegrepen. Nadat ik de muurschildering opgeleverd heb, zijn de op maat gemixte kleuren ook meteen je eigendom. Mocht je ooit schade krijgen aan de muurschildering, dan kun je dit dus zelf nog bijwerken zonder kleurverschil.
  Op een hele grove ondergrond en buiten gebruik ik het liefste spuitbussen. De verschillende spuit diktes en druk op de bussen, maken het mogelijk om hele mooie en stoere afbeeldingen te maken op bijvoorbeeld baksteen. Je krijgt dan vaak tekeningen met graffiti look.
  De verf die gebruikt wordt kan ook waardebepalend zijn; Moet ik speciale verf laten mixen, of in kleuren die duur uit kunnen vallen (dekkende roodtinten, metallic kleuren of glow in the dark) Dan kan dit ook invloed hebben op het totale kostenplaatje.

 3. Binnen, of buiten?
  Je kunt zowel binnen als buiten je muurschildering laten maken. Binnen heeft wel de vaak voorkeur, omdat je dan met minder zaken rekening hoeft te houden. Zodra je een muurschildering op een buitenmuur wenst, ben je wel afhankelijk van het weer; op een natte of vochtige muur kan niet geschilderd worden. Daarnaast kan ook niet elk type verf op een
  buitenmuur gebruikt worden. Muurverf en spuitbussen bieden een mogelijkheid, maar ook niet elke stijl kan ik hiermee maken.
 4. De stijl, de techniek, en de kosten van een muurschildering
  Realistische tekeningen doe ik het liefste met Acrylverf, op een gladde binnenwand voor het beste resultaat. Acrylverf laat zich goed mengen en kent vele kleurtonen voor een levendig eindresultaat. Mag het een beetje van het realisme afwijken en met een grovere tekenstijl, dan werk ik het liefst met huisverf. In sommige gevallen wordt ook gebruik gemaakt van spuitbussen

  Naast de stijl zijn er meer factoren die mee spelen qua kosten;
  • De grootte van een muurschildering kan ook sterk variëren, Je zou vaak zeggen; hoe groter de schildering, hoe meer werk en hoe meer de muurschildering zal kosten.
   Maar dat is niet altijd zo; je kunt een vrij grote en eenvoudige schildering hebben die ongeveer evenveel zou kosten als een kleine muurschildering met enorm veel details.
  • Het aantal details kunnen je tekening echt laten stralen. Hoe gedetailleerder je tekening, hoe complexer je ontwerp. Vanzelfsprekend ben je er dan ook langer mee bezig, wat dan ook meer kost. Maar dat zie je ook echt wel in het werk terug.
  • Het aantal kleuren kan ook veel verschil maken. Een muurschildering kun je bij Swid’art al vanaf €150,= (excl. btw) laten maken. Denk hierbij aan één kleur op een gladde ondergrond met een klein silhouette, of gedicht binnen 1,5m x 1,5m. Een full-colour ontwerp (met meer kleuren) begint vaak vanaf €350,= Ook hier geldt hetzelfde; meer kleurgebruik is meer werk en uiteraard meer kosten.
 5. De reiskosten
  Een factor die ook niet vergeten wordt zijn natuurlijk de reiskosten. Die bedragen €0,25,= per km en zijn excl. parkeerkosten.

Wat zijn de voordelen van een muurschildering laten maken door Swid’art?

Wanneer je kiest om je muurschildering te laten maken door Swid’art heb je een paar mooie voordelen;

 • Al ruim 9 jaar ervaring met met maken van muurschilderingen in diverse stijlen, wat in mijn portfolio terug te zien is.
 • Een eerste kijkafspraak is gratis, binnen een straal van 40km vanaf Tilburg.
 • Een eerste ontwerp is geheel gratis.
 • Bij muurschildering wordt vaak gebruik gemaakt van een beamer. Zo heb je altijd de mooiste positie en kunnen er
  op het laatste moment nog wijzigingen worden doorgevoerd.
 • Ik ben redelijk snel klaar, vaak binnen een dag al.
 • Ik werk vanuit pure passie en betrek mijn klanten persoonlijk bij het gehele proces;
  Elke stap krijgen ze te zien tot het eindresultaat toe.
 • Ik laat geen rommel achter en werk clean; Dus geen rommel achteraf.
 • De verf is meestal geurloos, diezelfde avond kan er nog op de kamer geslapen worden.
 • Mijn prijzen zijn altijd voordelig geprijsd; Alles is altijd inclusief reis- en materiaalkosten (excl. parkeerkosten).
Wil je ook je muurschildering laten maken door Swid’art?

Wil je meer weten over de mogelijkheden, om een unieke muurschildering te laten maken bij je thuis of bij je bedrijf?
Neem dan via onderstaand contactformulier contact op. Tevens kun je mij ook direct bereiken op whatsapp, of telefonisch op: 06 – 30580814.

Contact opnemen met Swid’art is geheel vrijblijvend en het eerste ontwerp is geheel gratis.

  Deze pagina delen op:

  Een bericht

  1. Pingback: Disney muurschildering – Swid'art - Muurschilderingen en kunst.

  Geen commentaar mogelijk.