Graffiti workshop

Zoek je een leuk idee voor een kinder-, buurt-, of bedrijfsfeest? Heb je er altijd al van gedroomd om een echte graffiti kunstenaar te worden? Geen probleem! Je kunt bij Swid’art ook terecht voor een Graffiti workshop. Het is geschikt voor jong en oud en het canvas bepaal je helemaal zelf! Dat kan een simpele katoenen tas, een doek of zelfs een gemeentelijke wand zijn. Speciale wensen zijn eventueel ook bespreekbaar. Zo kun je geheel op maat een grafitti workshop krijgen die naadloos aansluit op op je wensen. Gegarandeerd een onvergetelijke dag dus!

Een graffiti workshop, wat kun je verwachten?

Tekenen en schilderen zijn mijn diepste passies, welke ik graag met mensen deel. Ik draag dit dan ook met het volste enthousiasme uit! Het is erg leuk om te geven, vooral als je ziet dat je enthousiasme als een vonk overslaat op de rest van de groep. Lekker spelenderwijs, creatief en kleurrijk bezig zijn. Echt samen iets maken! Een mooi aandenken van een verjaardag, of dat leuke bedrijfsfeest! Een graffiti workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers en materiaal.
Ik ga als volgt te werk:

 • Vooraf bespreken we de leeftijdscategorie, eventuele kleurwensen en het aantal deelnemers.
 • Ik zorg voor voldoende verfmateriaal (spuitbussen, caps, tagstiften, etc), canvassen (spuitondergrond) dien je zelf te regelen.
 • Ik werk vanuit pure passie en straal dit ook uit; je kunt me alles vragen omtrent techniek!
 • Schilderen we buiten, hoeft er niet perse bescherming gedragen te worden (behalve een overal, of oude kleding). Binnen is het wellicht aan te raden (gezien de verfstof) om wel een masker te dragen.
 • Mijn prijzen zijn altijd voordelig geprijsd; Alles is altijd inclusief de materiaalkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).
 • Ook erg leuk als een creatief team uitje!

Een goede sfeerimpressie van wat je kunt verwachten is hieronder te zien:

Het is naast groepslessen, ook mogelijk om een privé cursus op op maat te krijgen. In dit het onderstaande filmpje voorbeeld is te zien hoe ik een jongen een individuele graffiti workshop geef. Dit werd al snel een onvergetelijke ervaring. Want, wanneer mag je nu zelf graffiti spuiten op je slaapkamer?! Het kan met de begeleiding van Swid’art! Er ontstond dan ook een leuke samenwerking, die zeker gezien mag worden:

Wat zijn de kosten voor een graffiti workshop?

Zelf geef ik de voorkeur aan kleinere groepen, zodat de aandacht beter verdeeld kan worden. Mocht de groep iets groter zijn, dan is dit uiteraard ook geen probleem. Ik geef graffiti workshops aan kinderen, pubers en volwassenen.

 • De ‘Gymtas sessie’ (voor kinderen tot 12 jaar)  €10 per kind: 
  Er worden tassen geleverd die de kinderen met sjablonen mogen bespuiten. Geschikt voor 20 kinderen voor 2 uur.
  De kinderen worden één voor één geholpen, waardoor ze alle aandacht krijgen.
  De prijs is inclusief de verfkosten (excl reiskosten 0,30ct per km).

 • De graffiti workshop(voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar en ouder) €25 per deelnemer:
  Er wordt kort een instructie gegeven hoe je spuitbussen moet houden en hoe je op lagen werkt. De komende 2 uur daarna, mag je begeleid vrijuit experimenteren op je canvas met spuitbussen, tagstiften, spuitsjablonen. Ik werk vanuit pure passie en straal dit ook uit; je kunt me alles vragen omtrent techniek! Alles wordt je meegegeven, zodat je zelf als een echte kunstenaar te werk kunt gaan! Je canvas kan van alles zijn; tassen, kleding, schilderdoeken, een houten paneel, of een gemeentelijke muur. Geschikt voor kinderen, of volwassenen voor 2 uur.

  Vooraf bespreken we de leeftijdscategorie, eventuele kleurwensen en het aantal deelnemers.
  Ik zorg voor voldoende verfmateriaal (spuitbussen, caps, tagstiften, etc). Het canvas (spuitondergrond) dien je zelf te regelen.
  Schilderen we buiten, hoeft er niet perse bescherming gedragen te worden (behalve een overal, of oude kleding). Binnen is het wellicht aan te raden (gezien de verfstof) om wel een masker te dragen. De genoemde prijs is een indicatie, maar kan variëren als de groep groter, of kleiner word, bijvoorbeeld;
  – Vanaf 3 personen 25,= euro p.p. voor 2 uur.
  – Vanaf 10 deelnemers is het 14,95,= euro p.p. voor 2 uur.

  Alles is altijd inclusief de materiaalkosten (excl reiskosten 0,30ct per km).
  Ook erg leuk als een creatief team uitje!

  De prijs is inclusief de verfkosten (excl reiskosten 0,30ct per km).
  Let op: Het canvas voor de graffiti workshop dien je zelf te regelen.

 • Privé graffiti workshop(vanaf 10 jaar en ouder)
  Ik geef een volledige dag training waarbij je alle ins en outs leert over graffiti spuiten.
  Techniek, houding, het werken met verschillende caps en hoe je met lagen werkt.
  Het canvas mag van alles zijn; gemeentelijke muur, een schilderdoek, of wat dacht je van… je eigen slaapkamermuur!
  Let op: Het canvas voor de privé graffiti workshop dien je zelf te regelen.
  Prijs uitsluitend in overleg.

 • BELANGRIJK AANDACHTSPUNT BIJ HET SPUITEN OP GEMEENTELIJKE MUREN
  Op deze lijst vind je alle bekende legale spuitlocaties in Nederland. Je mag in principe op elke legale muur gewoon spuiten, maar er zijn binnen de graffiti scène wel wat ongeschreven regels;

  Mag je op alle legale plekken zomaar overal op spuiten?
  Nee (al is dit wel meer een punt van respect), Op sommige locaties zijn professionele stichtingen / artiesten actief. Bijvoorbeeld aan de locatie van de laarakkerweg in Boxtel. Op deze locatie vinden regelmatig Jams plaats en spuiten professionals voor heel veel geld de mooiste dingen. Ze zijn absoluut prachtig om te zien! Je kunt er rustig rondlopen en genieten van het werk, maar klakkeloos over het werk heen spuiten? Doe dit niet! Het wordt absoluut niet gewaardeerd als je hier als zomaar als beginneling overheen gaat spuiten! Win van tevoren even informatie in over de plek. Veel groepen zijn op Instagram actief. Ze zijn wel behulpzaam en kunnen je wellicht naar plekken wijzen waar het wel kan.
  Sommige locaties zijn wel wat meer beginnelingen actief. Wil je toch een graffiti workshop op een plek waar pieces staan van een hoger niveau? Zorg dan dat je niet over het werk heen gaat van iemand met een hoger niveau dan jij zelf hebt. Gedeeltelijk bedekken van iemand anders zijn tag wordt gezien als ‘crossing’ en wordt ook niet gewaardeerd. Ze zien liever dat je dan de tag in zijn geheel bedekt, maar opgelet; Ook dit doe je pas als jij een hoger niveau hebt, dan degene van de originele tag. Zoek liever een leeg stuk muur op en oefen daarop. Heb je die niet? Spuit dan gewoon op een schilderdoek, of houten bord om zo je skills eerst goed aan te leren, voor je op muren gaat.Interesse in een graffiti workshop?

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van een graffiti workshop, of graffiti kinderfeest?
Neem dan via onderstaand contactformulier contact op. Tevens kun je mij ook direct bereiken op het telefoonnummer: 06 – 30580814.

  Deze pagina delen op: