Graffiti workshop

Zoek je een leuk idee voor een kinder-, buurt-, of bedrijfsfeest? Heb je er altijd al van gedroomd om een echte graffiti kunstenaar te worden? Geen probleem! Je kunt bij Swid’art ook terecht voor een Graffiti workshop. Het is geschikt voor jong en oud en het canvas bepaal je helemaal zelf! Dat kan een simpele katoenen tas, een doek of zelfs een gemeentelijke wand zijn. Speciale wensen zijn eventueel ook bespreekbaar. Zo kun je geheel op maat een grafitti workshop krijgen die naadloos aansluit op op je wensen. Gegarandeerd een onvergetelijke dag dus!

Een graffiti workshop, wat kun je verwachten?

Tekenen en schilderen zijn mijn diepste passies, welke ik graag met mensen deel. Ik draag dit dan ook met het volste enthousiasme uit! Het is erg leuk om te geven, vooral als je ziet dat je enthousiasme als een vonk overslaat op de rest van de groep. Lekker spelenderwijs, creatief en kleurrijk bezig zijn. Echt samen iets maken! Een mooi aandenken van een verjaardag, of dat leuke bedrijfsfeest! Een graffiti workshop is afhankelijk van het aantal deelnemers en materiaal.
Ik ga als volgt te werk:

 • Vooraf bespreken we de leeftijdscategorie, eventuele kleurwensen en het aantal deelnemers.
 • Ik zorg voor voldoende verfmateriaal (spuitbussen, caps, tagstiften, etc), canvassen (spuitondergrond) dien je zelf te regelen.
 • Ik werk vanuit pure passie en straal dit ook uit; je kunt me alles vragen omtrent techniek!
 • Schilderen we buiten, hoeft er niet perse bescherming gedragen te worden (behalve een overal, of oude kleding). Binnen is het wellicht aan te raden (gezien de verfstof) om wel een masker te dragen.
 • Mijn prijzen zijn altijd voordelig geprijsd; Alles is altijd inclusief de materiaalkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).
 • Ook erg leuk als een creatief team uitje!

Een goede sfeerimpressie van wat je kunt verwachten is hieronder te zien:

Het is naast groepslessen, ook mogelijk om een privé cursus op op maat te krijgen. In dit het onderstaande filmpje voorbeeld is te zien hoe ik een jongen een individuele graffiti workshop geef. Dit werd al snel een onvergetelijke ervaring. Want, wanneer mag je nu zelf graffiti spuiten op je slaapkamer?! Het kan met de begeleiding van Swid’art! Er ontstond dan ook een leuke samenwerking, die zeker gezien mag worden:

Wat zijn de kosten voor een graffiti workshop?

Zelf geef ik de voorkeur aan kleinere groepen, zodat de aandacht beter verdeeld kan worden. Mocht de groep iets groter zijn, dan is dit uiteraard ook geen probleem. Ik geef graffiti workshops aan kinderen, pubers en volwassenen.

 • Het graffiti kleurenfeest (voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar)  €15 per kind: 
  Heb je er altijd al van gedroomd om als een echte graffiti kunstenaar met spuitbussen aan het werk te gaan?
  Dan is het graffiti kleurenfeest écht iets voor jouw verjaardag! Je canvas mag van alles zijn; tassen, kleding, schilderdoeken, of iets anders naar keuze van je ouders.
  Ik geef je uitleg en help je waar nodig op weg, zodat je gegarandeerd tevreden terug kijkt op een mooie graffiti piece!
  Doordat er ook met sjablonen kan worden gewerkt, is het graffiti kleurenfeest ook geschikt voor de jongste kinderen.
  Let op; je werkt hier met echte verf. Dus zorg zelf voor oude kleding. Het canvas dien je zelf te regelen, de bussen, caps en handschoenen regel ik.
  De prijs is inclusief de verfkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).

 • De graffiti workshop(voor kinderen en volwassenen vanaf 13 jaar en ouder) €25 per deelnemer:
  Er wordt een instructie gegeven qua techniek, hoe je spuitbussen moet houden en hoe je op lagen werkt. De komende 2 uur daarna, mag je vrijuit experimenteren op je canvas met spuitbussen. Heb je hulp nodig? Geen probleem. Ik werk vanuit pure passie en straal dit ook uit; je kunt me alles vragen omtrent techniek! Alles wordt je meegegeven, zodat je zelf als een echte kunstenaar te werk kunt gaan! Je canvas kan van alles zijn; tassen, kleding, schilderdoeken, een houten paneel, of een gemeentelijke muur. Geschikt voor jongeren, of volwassenen voor 2 uur.

  Vooraf bespreken we de eventuele kleurwensen en het aantal deelnemers.
  Ik zorg voor voldoende verfmateriaal (spuitbussen, caps, tagstiften, etc). Het canvas (spuitondergrond) dien je zelf te regelen.
  Schilderen we buiten, hoeft er niet perse bescherming gedragen te worden (behalve een overal, of oude kleding). Binnen is het wellicht aan te raden (gezien de verfstof) om wel een masker te dragen. De genoemde prijs is een indicatie, maar kan variëren als de groep groter, of kleiner word;

  Voor 1 persoon is het voor 75,= euro p.p. voor 2 uur.
  – Voor 2 personen is het voor 35,= euro p.p. voor 2 uur.
  – Vanaf 3 personen is het voor 25,= euro p.p. voor 2 uur.

  Alles is altijd inclusief de materiaalkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).
  Ook erg leuk als een creatief team uitje!

  De prijs is inclusief de verfkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).
  Let op: Het canvas voor de graffiti workshop dien je zelf te regelen.

 • Masterclass graffiti workshop (vanaf 13 jaar en ouder)
  Ik geef een training van 4 uur, waarbij je goed leert omgaan met de spuittechnieken tijdens het graffiti spuiten.
  Hierbij is het van belang dat je vooraf al grofweg een idee hebt, van wat je ongeveer zou willen maken. We gaan kijken waar je knelpunten bij het schetsen liggen (bijvoorbeeld bij het maken van letters) en hoe we dit kunnen verbeteren. We gaan kijken wat je gaaf vindt om te maken en je krijgt direct advies hoe je dit in je schets kunt verwerken, voor een mooie flow in je werk. We oefenen even met de spuitbussen; dikke lijnen, dunne lijnen, inkleuren, etc. Dan gaan we kijken, of er nodig wat dingen moeten worden aangepast aan de hand van je spuit niveau, zodat je gegarandeerd iets moois gaat krijgen! Tijdens deze workshop ligt de focus vooral bij de spuit technieken zelf; je houding, werken met spuitdruk, het werken met verschillende caps en hoe je met lagen werkt. Een oefen canvas van hardboard zit hierbij ook inbegrepen. Heb je daarnaast nog meer ideeën voor een aanvullend canvas? Het aanvullende canvas mag van alles zijn; gemeentelijke muur, een schilderdoek, of wat dacht je van… je eigen slaapkamermuur!
  Let op: Het aanvullende canvas voor de masterclass graffiti workshop dien je zelf te regelen.
  €150,= per persoon inclusief verfkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).

 • Privé graffiti workshop (vanaf 13 jaar en ouder )
  Ik geef een volledige dag van 8 uur training waarbij je écht alle ins en outs leert over graffiti spuiten;
  Vanaf het eerste idee op papier, tot een volwaardig kunstwerk op het canvas!
  Deze workshop is wat uitgebreider; Bij deze workshop ga je vooraf al schetsend met mij aan de slag, om het idee op papier mooi te krijgen. We gaan kijken waar je knelpunten bij het schetsen liggen (bijvoorbeeld bij het maken van letters) en hoe we dit kunnen verbeteren. We gaan kijken wat je gaaf vindt om te maken en je krijgt direct advies hoe je dit in je schets kunt verwerken, voor een mooie flow in je werk. We oefenen even met de spuitbussen; dikke lijnen, dunne lijnen, inkleuren, etc. Dan gaan we kijken, of er nodig wat dingen moeten worden aangepast aan de hand van je spuit niveau, zodat je gegarandeerd iets moois gaat krijgen! Na het schetsen gaan we even stil staan bij de spuit technieken; je houding, werken met spuitdruk, het werken met verschillende caps en hoe je met lagen werkt.
  Het canvas mag van alles zijn; gemeentelijke muur, een schilderdoek, of wat dacht je van… je eigen slaapkamermuur!
  Let op: Het canvas voor de privé graffiti workshop dien je zelf te regelen.
  €250,= inclusief verfkosten (excl reiskosten 0,25ct per km).
 • Koud en nat weer komst? Voor een meerprijs van 100 euro, is het ook mogelijk om overdekt (en verwarmd) binnen te komen spuiten op locatie.
 • BELANGRIJK AANDACHTSPUNT BIJ HET SPUITEN OP GEMEENTELIJKE MUREN
  Op deze lijst vind je alle bekende legale spuitlocaties in Nederland. Je mag in principe op elke legale muur gewoon spuiten, maar er zijn binnen de graffiti scène wel wat ongeschreven regels;

  Mag je op alle legale plekken zomaar overal op spuiten?
  Je mag in principe overal op spuiten, maar niet op alle plekken word dit gewaardeerd; Op sommige locaties zijn professionele stichtingen / artiesten actief. Bijvoorbeeld aan de locatie van de laarakkerweg in Boxtel. Op deze locatie vinden regelmatig Jams plaats en spuiten professionals voor heel veel geld de mooiste dingen. Ze zijn absoluut prachtig om te zien! Je kunt er rustig rondlopen en genieten van het werk, maar klakkeloos over het werk heen spuiten? Doe dit niet! Het wordt absoluut niet gewaardeerd als je hier als zomaar als beginneling overheen gaat spuiten! Win van tevoren even informatie in over de plek. Veel groepen zijn op Instagram actief. Ze zijn wel behulpzaam en kunnen je wellicht naar plekken wijzen waar het wel kan.
  Sommige locaties zijn wel wat meer beginnelingen actief. Wil je toch een graffiti workshop op een plek waar pieces staan van een hoger niveau? Zorg dan dat je niet over het werk heen gaat van iemand met een hoger niveau dan jij zelf hebt. Gedeeltelijk bedekken van iemand anders zijn tag wordt gezien als ‘crossing’ en wordt ook niet gewaardeerd. Ze zien liever dat je dan de tag in zijn geheel bedekt, maar opgelet; Ook dit doe je pas als jij een hoger niveau hebt, dan degene van de originele tag. Zoek liever een leeg stuk muur op en oefen daarop. Heb je die niet? Spuit dan gewoon op een schilderdoek, of houten bord om zo je skills eerst goed aan te leren, voor je op muren gaat.Interesse in een graffiti workshop?

Wilt je meer weten over de mogelijkheden van een graffiti workshop, of graffiti kinderfeest?
Neem dan via onderstaand contactformulier contact op. Tevens kun je mij ook direct bereiken op het telefoonnummer: 06 – 30580814.

  Deze pagina delen op: