Mixed media muurschildering in Zaltbommel

Een mixed media muurschildering geeft enorm veel creatieve ruimte. Je kunt namelijk zowel met spuitbussen, als met paletmes en kwast door elkaar heen werken, voor de prachtigste effecten! Wat je nodig hiervoor hebt is goede ontluchting en afdekking voor de spuitnevel en vooral; de ruimte! Heb je al deze dingen tot je beschikking en zoek je een mooie muurschildering voor in je woon- of werkruimte? Lees hier dan verder hoe ik met deze technieken een prachtige babykamer muurschildering heb gemaakt in Zaltbommel.

Het maken van een mixed media muurschildering

Deze opdracht kwam aanvankelijk binnen als een Jungle muurschildering op een babykamer. Op zich niet heel bijzonder, want daar heb ik er intussen wel meer van gemaakt en deze mensen wilden ook graag even kennis maken. Ik ging erheen met de gedachte dat dit ‘gewoon’ een standaard jungle verhaal zou worden, met misschien wat disney figuurtjes of wilde dieren.. Maar dit werd algauw een stuk ruimer. Eenmaal op locatie aangekomen, was het een grote beestenboel en speelparadijs in de achtertuin. Een zwembad met kabelbaan, een boomhutten speeltuin, en een boel dieren! Een ruime vijver met karpers, achterin wat pony’s en geiten, een complete vogel volière en als klapper op de vuurpijl; stokstaartjes! Deze mensen hadden een hele ruime en open kijk, wat me erg beviel. Niets hoefde strak, als het maar mooi en authentiek was! De babykamer zelf was nog in aanbouw; de stukadoor was net geweest en de muur was spekglad en getext. De vloer was nog onbedekt. Ramen konden worden open gezet voor voldoende ontluchting, spuiten in de ruimte was geen probleem en er hoefde bijna niets te worden afgedekt… Dit gaf mij geweldige mogelijkheden tot mixed media! Het werk is hiermee misschien wel mijn allermooiste jungle muurschildering op een babykamer tot nu toe!

Mixed media muurschildering in Zaltbommel
Mixed media muurschildering in Zaltbommel

De techniek achter een mixed media muurschildering

Ik heb eerst de balken een beetje bedekt en de vensterbank. Daarna deed ik alle ramen open en begon ik met Montana Gold met een fatcap groene spuitnevel te spuiten in de hoeken. Geleidelijk in kleurtinten oplopend tot wit, voor een mooie natuurlijke overgang. De boom heb ik met spuitbus getekend en ingekleurd. Her en der heb ik subtiel wat takken getekend en geneveld. In de boom zelf kwam het raam, met uitkijk op de boomhut speeltuin te vallen, voor een mooie overgang. De rots zette ik aan met paletmes voor een grove finish, zoals je soms bij abstract schilderwerk ziet. Daaroverheen wilde ik een mooie witte gloed en ook over het water. Dit gaf een hele mooie diepte met licht en schaduw. Wat bloemen, vogels en sierlijke lianen.. maken het beeld lekker vullend. En het beeld van het aapje met leeuwtje uit de leeuwenkoning? Dat was een spontaan idee, en staat symbool voor ‘het strijdertje’. Dit kindje was met 29 weken via een keizersnede geboren. Erg risicovol, maar hij maakt het gelukkig goed. Het resultaat van dit werk, is een waar kunstwerk waar je heerlijk bij weg kunt dromen!

Wil je ook een mixed media muurschildering laten maken?

Een mixed media muurschildering kan ik alle vormen en maten gemaakt worden. Heb je geen muur tot je beschikking? Dan kan dit eventueel ook op canvas worden gemaakt. Helemaal op smaak en naar wens. Naast een jungle thema, is er uiteraard nog veel meer mogelijk! Wil je meer weten? Vul onderstaand formulier in, of bel naar: 06 – 305 808 14

    Deze pagina delen op: