Jungle muurschildering in België

Voor een paar trotse aanstaande ouders in het Belgische Bocholt is er een muurschildering opgeleverd in jungle thema. Deze keer in een oude botanische stijl. Nu ben ik intussen wel vaker over de grens geweest, maar de allereerste muurschildering over de grens is toch ook wel bijzonder. Het stel was gevallen op een oud, botanische schetsstijl. Alsof je naar oude, grove inkt schetsen kijkt. Het canvas was ook wel bijzonder. Het was eigenlijk een glad doorlopend plafond, zonder hoeken erin. Alsof je naar een soort panoramisch plafond zat te kijken. Dit bood leuke oplossingen om de tekening nét dat beetje extra te geven!

Het maken van de jungle muurschildering in België

De Jungle muurschildering in België bood met het panoramisch plafond een leuke toepassing; alsof je zó in de oude tekening gezogen wordt! Er zaten namelijk geen rechte hoeken in het plafond. Fotobehang vond het stel niets, omdat je dan alsnog naden zag op het plafond. Dus kozen ze ervoor om het te schilderen. De dieren heb ik even uit moeten schalen, maar de bomen en de planten? Die heb ik ter plekke verzonnen! Dit bood met een schuine ondergrond wel wat uitdaging. Je moet uitkijken dat je tekening niet vertekend. Je moet opletten dat iets wat eerst recht lijkt, niet krom gaat door de schuine wand. En zo nog tal van meer uitdagingen. Daarnaast moest ook de vlakverdeling lekker in balans zijn om naar te kijken. Ik wilde deze mensen echt iets tijdloos geven, waar ze nog jaren plezier van hebben. Ik ben begonnen met de achtergrond en werkte vanuit daar naar de meest prominente elementen; De giraffen en de dadelpalm. Groot en pontificaal in het midden. De ware blikvanger bij binnenkomst. Toen die 2 stonden kon ik verder met de papegaai en de aap. Er is met subtiele aarde tinten en groen gewerkt voor een sfeervolle
invulling. Het prachtige werk op de kersverse babykamer mag dan ook echt gezien worden:

Jungle muurschildering in België
Jungle muurschildering in België

Wil je ook een muurschildering in België laten maken?

Een jungle muurschildering in België kan in principe overal uitgevoerd worden. In welke stijl, waar je maar wilt. Benieuwd wat Swid’art je te bieden heeft!
Vul onderstaand formulier in, of bel naar: +31630580814

    Deze pagina delen op: