Horeca schilderij bij café De Harmonie in Tilburg

Een horeca schilderij doet het altijd goed in cafés en restaurants. Anders dan een muurschildering, geeft een schilderij je de mogelijkheid dat je het werk kunt verplaatsen. Ideaal als je voor een evenement een keer een binnenruimte moet gaan verbouwen. Zo heb je toch iets sfeervols en iets praktisch aan de muur! Bij Swid’art kun je terecht voor de meest diverse stijlen. Dit was Dennis van kunstcollectief ‘Heblief’ uit Tilburg ook opgevallen. Dennis had al reeds contact gehad met De Harmonie over de uitvoering van een schilderij met Miles Davis erop. Het kleurthema moest zwart met goud en her en der wat wit zijn. De overige kleuren stonden nog open voor suggestie. Dit gaf ruimte om een tof idee op los te laten!

De vormgeving van het horeca schilderij

Café de Harmonie is al velen jaren een stijlvolle ontmoetingsplek, gelegen in het centrum van Tilburg. Het heeft een laagdrempelig, sfeervol en open karakter met een mooie chique uitstraling.
Trouwfeesten, condoleances en zakelijke vergaderingen zijn er onder andere mogelijk, alsmede evenementen op maat. Je kunt er heerlijk lunchen en genieten van een smaakvolle menukaart.
Maar wat bovenal natuurlijk centraal staat; muziek! Bij de entree wordt je begroet met met een mooie piano en blaasinstrumenten. Het geeft een beetje een jazz gevoel qua smaak. Hierdoor lag het idee voor een trompettist natuurlijk redelijk voor de hand. De eigenaar van de Harmonie benaderde kunstcollectief ‘Heblief’ voor een mooi doek met Miles Davis erop. In een open gesprek met Heblief, hadden we het allebei over onze passies en werk. Hierop liet ik Heblief wat voorbeelden zien die ik voor Swid’art gemaakt had. Nadat Heblief zag wat ik kon doen, kreeg Swid’art de opdracht voor het doek.

De kleur samenstelling en stijl van het horeca schilderij

Ik heb gekozen voor mooie afstekende kleuren op zwart; diep-turoise, paars, diep-blauw, midden-blauw en lichtblauw met her en der wat wit. Omdat het doek in een gouden kamer kwam te hangen, heb ik als finishing touch heb ik ook gebruik gemaakt van koper-achtig goud, wat fraai samengaat met de kleuren. Diep-turqoise en paars heb ik aangebracht met een spuitbus. Miles Davis zelf, heb ik heel grof met een paletmes aangebracht. Met verschillende kleurlagen en diktes door elkaar heen. Dit geeft het horeca schilderij een eigenzinnig, stoer karakter. Met een beetje verspreid spatwerk en vage letters op de achtergrond krijgt een mooie, ruwe finish. De grove gouden tekst met ‘Kind of Blue’ maakt het plaatje helemaal af! Hierna heb ik met trots namens namens kunstcollectief ‘Heblief’ een Heflief handtekening onder het werk gezet. Het mooie werk mag dan ook gezien worden.

Wil je ook een mooi schilderij in je café of restaurant?

Een horeca schilderij is een mooie manier om je café of restaurantnet wat persoonlijker te maken; Een uniek thema gecombineerd met deze grove stijl, maken dat het schilderij echt een uniek ding wordt; Je zult er nog jaren met plezier naar kijken. Een schilderij is maatwerk en Swid’art kent namelijk diverse manieren waarop dit gedaan kan worden. Een schilderij zoals dit voorbeeld, kan dus geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Wil je meer weten? Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: