Schilderij van een Opel Manta

Schilderijen van auto’s zijn vaak dankbare decoratiestukken. Het ontwerp van een snelle bolide die door een bocht scheurt, of juist uit pure nostalgie voor de mooie herinneringen. Het is een dierbaar bezit voor velen en meer dan zomaar een vervoersmiddel. Er zit vaak een persoonlijk verhaal achter. Dit schilderij van een Opel Manta was hierbij geen uitzondering! Aanvankelijk zou ik dit ontwerp bij een klant op de muur thuis doen. Maar omdat het een huurhuis betrof en omdat dit voor de klant nogal veel persoonlijke waarde heeft, leek een canvas een beter idee. Nu is een canvas niets bijzonders, maar in dit geval ging het wel om een vrij forse, van maar liefst 2x2meter! Het is de grootste maat die je als canvas kunt bestellen! Het schilderij is daarbij mijn record, als grootste ooit gemaakt tot nu toe.

Het begin van een schilderij van een Opel Manta

De Opel Manta was voor deze klant echt zijn pronkstuk, tot een ongeval een aantal jaar geleden daar een eind aan maakte. De auto werd total los verklaard en de klant kon niets anders dan de onderdelen en plaatmateriaal doorverkopen. Toch bleven de herinneringen van deze auto altijd een speciaal plekje in zijn hart houden. En zo werd het idee om een schilderij van een Opel Manta te laten maken werkelijkheid! Een oude foto werd tijdens de intake erbij gepakt en het eerste idee kwam algauw op tafel; Het moest erop lijken alsof zijn Opel Manta door een tijdreis tunnel naar binnen komt rijden in zijn woonkamer. Wat mij een goed idee leek was een mixed-media idee van spuitwerk en schilderwerk door elkaar heen; Een mooie diepe schaduwval en witte smokey gloed te spuiten, de verfspatten zou ik deels erop gooien en deels schilderen. De kleuren van de verfspatten moesten wel overeenkomen met de kleuren van de mandala in de woonkamer. Een witte achtergrond was een beetje saai, dus dit heb ik veranderd naar een versleten muur met warme kleurtinten erin. Groots, divers en qua details lekker uitdagend. En zo werd de schilderij van een Opel Manta een prachtige plaat om te zien!

Schilderij van een Opel Manta
Schilderij van een Opel Manta

Wil je ook een schilderij van een auto laten maken?

Een schilderij van een Opel Manta zoals dit voorbeeld, kan naar smaak en naar wens worden uitgevoerd. Maar buiten een Opel Manta is er uiteraard nog veel meer mogelijk!
Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier, of bel naar: 06 – 305 808 14.

    Deze pagina delen op: