Bloemen muurschildering in Gilze

In de vorige post had ik het over het project van de Lederfabriek in Gilze. Dit is is de 2e muurschildering die door mij gemaakt is voor dit project. Het pand waar deze schilderingen uitgevoerd worden staat beter bekend als; “De Lederfabriek”. De lederfabriek was een oude fabriek uit de jaren ’30 in Gilze, die nu op dit moment omgebouwd wordt tot 2 reusachtige woningen. De eerste muurschildering van dit project was al niet bepaald klein, maar deze? Deze bloemen muurschildering was pas écht kolossaal! Qua breedte was het zo’n 8 meter breed en het hoogste punt van de muurschildering, was alleen toegankelijk met een steiger van zo’n 6 meter hoog. Daarmee was het een persoonlijk record voor grootste muurschildering tot nu toe in één ruimte! Er zit maar liefst 4 dagen werk in!

Begin van deze kolossale bloemen muurschildering

De klant had op Pinterest een bloementekening gezien, op een violet paarse achtergrond en zij wilde dit ook. Nu ben ik zo niet van het makkelijk kopiëren en geef ik daar graag mijn eigen draai aan. Hier had de klant geen problemen mee en gaf mij alle vrijheid hierin. Ze wilde graag iets met bermbloemen en bos kruiden, zoals; klaprozen, distelbloemen, berenklauw, paardenbloemen, enzovoorts. Omdat het een vrij groot canvas betrof, konden de kleuren niet gek genoeg zijn, zolang alles maar mooi en natuurlijk oogde. Al snel had ik een ontwerp gemaakt waar de klant helemaal blij van werd en zo was een afspraak dan ook al snel gemaakt. Je hebt op de foto’s echt geen idee naar wat voor grootte je in het echt zit te kijken. Om die reden heb ik een foto bijgevoegd met mijn hand voor de paardenbloem. Dat is in het echt een bloem van ongeveer 1 meter breed! In kleinere ruimtes zou ik niet snel kiezen voor een dergelijke schildering, maar in dit pand, met deze enorme ruimtes van binnen kon je haast niet anders; Het moest juist schreeuwen wilde het in toon vallen! Dit gaf een unieke sfeer die je niet gauw tegen komt, je kon de kleuren bijna zo wild maken als je wilde. Het resultaat is dan ook een prachtige zee van kleur om naar te kijken. Nog een bijzonder feit, is dat bij deze muurschildering alles is spontaan ter plekke verzonnen is, aan de hand van slechts een grove schets. Een groot en prachtig stuk werk om trots op te zijn!

Wil je ook een eigentijdse muurschildering met bloemen laten maken?

Een muurschildering met bloemen kan zo divers zijn als je maar wilt! Swid’art levert niet alleen maatwerk op dit vlak binnen Gilze, maar ook ver daarbuiten.
Naast dit voorbeeld is er uiteraard nog veel meer mogelijk! Meer weten? Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op:

    Een bericht

    1. Pingback: Bloemen muurschildering in Oirschot – Swid'art - Muurschilderingen en kunst.

    Geen commentaar mogelijk.