Muurschildering van Huis de B in Groningen

Vandaag is de laatste hand gelegd aan een grote muurschildering bij kinderopvang en BSO Huis de B uit Groningen. Het is een speelse mixed media muurschildering die qua stijl een vleugje Blond Amsterdam en wat boten / piratenthema in zich heeft. Speels, kleurrijk en lekker vrolijk. Perfect voor op een buitenschoolse opvang!

Het idee achter de muurschildering van Huis de B in Groningen.

Hoe kom je nou vanuit Groningen bij iemand uit helemaal uit Tilburg? Huis de B zocht een behoorlijke eigentijdse muurschildering, voor in de entree ruimte. Ze hadden een nogal vrije en specifieke wens qua stijl. Het moest speels ogen, uniek zijn en met zichtbare passie uitdragen, waar ze als organisatie voor staan. Al snel kwam Huis de B uit Groningen bij Swid’art terecht. We mailden wat ideeën aan elkaar door. En zo ontstond het idee; Een vleugje Blond Amsterdam in combinatie met een boten / piratenthema. Het boten thema is iets wat je bij de gehele BSO terug ziet komen qua benaming voor de verschillende leeftijdsgroepen. Het loopt als één lijn door de ontwikkeling per kind heen. Diezelfde lijn is ook hetgeen wat alle begeleiders en groepen met elkaar verbind. De filosofie achter de muurschildering is dan ook als volgt;

Elk kind krijgt een veilige aanlegplaats bij huis de B. Het leert vanuit de kajuit te roeien met de riemen die het heeft, uniek en op zijn eigen manier.
De touwen lopen als een rode verhaallijn door de tekening heen. Het verhaal per kind. Vanuit de kajuit komt men in het nest, waaruit het kind zijn perspectief uitstippelt.
Het voordek breekt de golven en trekt de touwen aan, zodat ze naar het achterdek door kunnen klauteren. Het eindpunt eindigt op het honk, waar de ware schat een warm ‘dankjewel’ naar elkaar toe is, voor de leuke tijden samen.


Het speelse thema vonden ze helemaal te gek en niet veel later stond de afspraak gepland. De totale tekening was nog best een hele klus om goed getekend erop te krijgen. Vooral omdat ik best wel wat dingen ter plekke heb verzonnen en gemaakt. Ik heb veelal gewerkt met nevel van spuitbussen, voor soepele kleurovergangen. Daarnaast heb ik wat abstracte elementen toegevoegd met kwasten en paletmes en heb ik natuurlijk tagstiften gebruikt voor alle lijndetails. Na een paar dagen bivakkeren, werd de muurschildering van Huis de B in Groningen werkelijkheid!

Wil je ook een muurschildering voor je BSO laten maken?

Een muurschildering is een uitstekende manier om de fantasie van de kinderen te prikkelen. Daarnaast zorgt het ook voor een sfeervolle aankleding in en rondom het gebouw. Naast deze stijl van Blond Amsterdam, is er uiteraard nog veel meer mogelijk. Een muurschildering kan niet alleen in Brabant, maar ook ver daarbuiten zoals in Groningen worden uitgevoerd, zoals je ziet. Wil je meer weten? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in, of bel naar: 06-30580814

    Deze pagina delen op: