Glow in the dark muurschildering

Gisteren is de laatste hand gelegd aan een glow in the dark muurschildering voor een bowlingbaan bij Roompot vakantiepark ‘de Katjeskelder’ in Oosterhout. Het was een vrij groot project, met veel leuke technische uitdagingen. Zo is er gebruik gemaakt van graffiti spuit technieken, Bob Ross schilderstijl en speciale verf. Er zat qua planning wel wat druk achter, omdat het af moest zijn voor een business event van Roompot. Swid’art was dan ook enorm trots om hieraan te mogen werken!

Het idee van een glow in the dark muurschildering

De huidige baan was met enkel zwart wat kaal. Dat mocht best wel sfeervoller volgens de klant. Het thema moest ‘natuur en bos’ zijn, maar ik had hier best wel een vrije hand in. Ik koos voor een nachtelijk en fantasierijk Bob Ross achtig thema met een mooi kleurcontrast. En hoe kun je dat beter doen, dan met een echte glow in the dark muurschildering! Ik wilde gaan werken met turquoise, paars en als nachtgloed en dan met een fluorescerende kleur. En als klapper op de vuurpijl natuurlijk voor het blacklight; glow in the dark verf medium en spuitbussen! Het idee werd een beboste omgeving, met een soort lichtgevende bomen. De hemel werd opgevuld met een lichtgevend ‘noorderlicht’. Dit werd gebroken door een subtiele bosrand in de verte. De planten aan de voorzijde getekend geven het een mooie diepte. De rest werd opgevuld met een fantasierijke nevel gevuld met vuurvliegjes. Na het zien van mijn ontwerp, waren ze vrij snel enthousiast en mocht ik meteen beginnen!

De techniek achter deze glow in the dark muurschildering

Ik ben begonnen met spuitbussen te schetsen op de muur. Een beetje op dezelfde manier als hoe je een graffiti piece zet, begint het ook hier met vlakverdeling; Welke boom wil ik waar hebben? Hoe ga ik de achtergrond laten lopen? Ik heb gekozen voor lichte turqoise tinten als nachtgloed en diep paars, richting de grond. Dit heb ik met een fat cap erop geneveld, voor een mooie soepele kleur overgang in de achtergrond. Op de lichtere stukken van achtergronden en boomstronken heb ik met glow in de dark gespoten. Op de breeklijn die op het glow gedeelte valt, heb ik een horizon gezet en daarvoor een mistbank met daarin vuurvliegjes. Overdag is het al een prachtig geheel, maar met blacklight komt het echt tot leven zoals in inderstaand filmpje te zien is! Het resultaat is een sfeervolle bowlingbaan, waar je weer met plezier naartoe gaat!

Wil je ook een glow in the dark muurschildering laten maken?

Een glow in the dark muurschildering zoals dit voorbeeld kan geheel op smaak en naar wens worden uitgevoerd.
Naast een bosthema is er uiteraard nog veel meer mogelijk! Benieuwd wat Swid’art je te bieden heeft?
Vul vrijblijvend onderstaand formulier in, of bel naar: 06 – 305 808 14

    Deze pagina delen op: