Muurschildering van een woestijnlandschap

Bij een muurschildering van een woestijnlandschap denk je al snel aan eentonige zandheuvels, lucht en misschien wat cactussen of droge planten. Dat de kleuren van een woestijn veel diverser kunnen zijn, bewijst deze muurschildering van een woestijn uit Namibië wel; Er zitten maar liefst 16 verschillende zandtinten in die ook weer met elkaar gemixt zijn! Samen met levendige bomen, heuvels in een dromerige verte en een subtiele blauwe lucht, is het een prachtig woestijnlandschap wat van de muur af spat!

Het idee van een muurschildering van een woestijnlandschap

Het idee van een muurschildering met een landschap kan natuurlijk alle kanten op gaan; Een mooie zonsondergang op een strand, een levendige bos omgeving, een kleurrijke jungle of een Afrikaanse woestijn. Een samenwonend stel uit Rijen wilde graag een mooie vakantie herinnering op de muur hebben, van hun vakantie in Namibië. Namibie is een land met veel woestijn en bij een woestijn denk je meestal niet gelijk aan veel kleuren. Maar het tegendeel is waar; Het is een landschap met scherpe duinen, die een prachtig licht / donker spel laten zien in het zonovergoten landschap! Daarnaast is een woestijn is altijd in beweging, wat voor veel dynamiek zorgt. Helemaal dor is een woestijn tevens ook niet helemaal; er staan wat struiken en bomen, die natuurlijk tegen dit extreme klimaat opgewassen zijn. Dit alles stond mooi samengevat op een vakantiefoto en werd algauw gekozen als onderwerp voor de muurschildering. Ik ben een beetje afgeweken van de echte kleuren; Deze waren vrij intens van kleur en ik wilde juist ruimte in de verte houden. Zodoende koos ik voor wat lichter kleurgebruik. Wel moest de dynamiek en de sfeer van de afbeelding intact blijven. Hierdoor kwam de afbeelding qua sfeer nóg beter uit de verf in de woonkamer!

Muurschildering van een woestijnlandschap
Muurschildering van een woestijnlandschap

Wil je ook een landschap van een woestijn op je muur laten maken?

Een muurschildering haalt de sfeer van de natuur letterlijk in je huis! Naast dit voorbeeld, is er uiteraard nóg veel meer mogelijk! Een muur Ben je benieuwd wat Swid’art je te bieden heeft? Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: