Muurschildering Afrikaans thema in Deventer

Bij een mooi huis in Deventer heeft Swid’art weekend een muurschildering in Afrikaans thema laten maken. Zodra je zoekt op ‘muurschildering afrikaans thema’, verwacht niet zo gauw deze stijl te zien. Het is een ruwe, maar verfijnde industriële stijl. Die ik zelf verfijnd heb over de jaren. Compleet aangevuld met de kleuren, blauw, geel en paars moest het geheel wat meer pit in huis brengen! De binnenruimte was al voorbehandeld met lichtgrijs en er is met allerlei materiaal gewerkt; van huisverf, spuitbussen en sjablonen, tagstiften, tot acrylverf wat er met een paletmes op gewreven werd. Vooral dit laatste zorgde voor een stoere finish van de muurschildering in afrikaans thema. Samen met klant is gekeken naar een passende manier om ‘het afrika gevoel’ op de muur te krijgen, zonder gebruik te maken van de typische clichés. Wel moest Nelson Mandela sprekend naast een olifant komen, moest er een giraffe in de keuken komen en moest het geheel sfeer uitademen.. Nou, dat deed het zeker!

Een muurschildering Afrikaans thema, waar begin je?

Om een eigentijds gevoel aan de muurschildering te geven, heb ik gebruikt van mijn eigen, favoriete stijl. Deze kenmerkt zich uit diverse invloeden. Veelal illustratief, grafitti elementen, en strakke, kleurrijke elementen. Het is een beetje een mix tussen Banksy, snel schetswerk en vooral intens kleurgebruik. Het geheel krijgt daardoor een stoer karakter, maar wel met klasse en natuurlijk tijdloos! Het is een stijl die ik eerder op garagedeuren heb gezet en waar ik ook een eigen uitvoering van de Mona Lisa voor heb gemaakt. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want op basis van dit eerdere werk werd Swid’art dus ook gevraagd voor deze klus, specifiek geselecteerd op deze stijl! Na wat overleg met de klant voor de muurschildering Afrikaans thema, werd het idee grofweg op papier gezet, inclusief de kleurwens. Op de lichtgrijze achtergrond is gekozen voor warm geel, lichtblauw en violet-achtig paars. Her en der wat gespoten lettersjablonen, om het strakke karakter wat stoerder te maken. Daarna met een paletmes en acrylverf aan de slag gegaan.. Laagje voor laagje, met steeds een andere kleurtint. Door deze grove bewerking heeft het echt een beetje een aparte, kleurrijke uitstraling en dat was net wat ik wilde bereiken. De finish bevat fraaie metallic koper elementen. Klant enthousiast en ik natuurlijk ook!

Ook een muurschildering in Afrikaans thema laten maken?

Klik op muurschilderingen in het menu hierboven voor meer uitleg. Swid’art kent namelijk diverse stijlen en manieren
waarop dit gedaan kan worden. Een muurschildering in Afrikaans thema, uitgevoerd in eigen stijl is perfect voor een stoere woonkamer en sfeervolle keuken.
Uiteraard is er naast dit voorbeeld nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: