Landschap muurschildering in Toscaans thema

Afgelopen weekend is er in het Brabantse Berkel-Endschot een landschap muurschildering in Toscaans thema opgeleverd.
Nu kun je een Toscaans thema op veel verschillende manieren doen, waar dit was wel een een héél bijzondere versie. Het moest namelijk
op een abstracte en illustratieve manier weer gegeven worden. Tijdloos en geschikt voor in een woonkamer, met een eigentijds uiterlijk.
De reden hiervoor, was omdat het tijdloos moest matchen met de strakke, maar kleurrijke huisinrichting.
Dit maakt de landschap muurschildering in Toscaans thema prachtig natuurlijk, maar hoe kom je op zo’n idee?

Het idee voor een landschap muurschildering in Toscaans thema

Het idee ontstond eigenlijk spontaan. Ik liep bij de klant naar binnen voor een vrijblijvende kijk afspraak en om even kennis met de klant te maken.
Binnen bij de klant vielen mij een paar dingen op; Ze hebben een strakke, maar kleurrijke en zonnige huis inrichting. Daarnaast hadden sommige muren een vrij robuust uiterlijk.
Het leek mij geen goed idee om een realistische tekening neer te gaan zetten en de klant evenmin; ‘…dan kunnen we net zo goed fotobehang pakken en dat vind ik niets’, aldus de klant. We bladerden samen eens door mijn portfolio en algauw kwam mijn abstracte en illustratieve stijl ter sprake. Dit vond ze prachtig en ze was meteen verkocht; het moest een landschap muurschildering in Toscaans thema gaan worden! Ik maakte foto’s van verschillende kleur elementen uit het huis, die ik kon gebruiken voor het ontwerp.

Er is gekozen voor een golvende witte lijn met ‘versleten’ look. Deze lijn is daarna opgevuld met onregelmatig zalm-achtig roze, wat als basis mooi afsteekt tegen de grijze achtergrond. Dit geeft de woonkamer een warm en sfeervol uiterlijk. De streep is opgevuld met een eigen ontwerp van een ruw geschetst Toscaans dorpje, omringt met cipresbomen en zonnebloemvelden. Her en der verdeeld en niet te druk. Er is gekozen voor aardse en mint-achtige groentinten voor een levendig contrast. Alle vormen zijn aangebracht met een ruw paletmes. Hierdoor krijgt de muurschildering een typisch uiterlijk; alsof je zó naar een abstract kunstwerk zit te kijken! Door af en toe wat goudachtig koper te gebruiken kreeg de landschap muurschildering in Toscaans thema zijn warme charme. Perfect om als tijdloos geheel in de woonkamer te gebruiken, zoals hieronder te zien is;

Wil je ook een landschap muurschildering in Toscaans thema laten maken?

Klik op muurschilderingen in het menu hierboven voor meer uitleg. Swid’art kent namelijk diverse manieren
waarop dit gedaan kan worden. Een stijlvolle woonkamer muurschildering zoals deze, kan geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Uiteraard is er naast dit type muurschildering nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: