Kantine muurschildering bij MK Gilze

Je kent het vast wel; Je bent op dit moment druk in de weer om de kantine wat meer sfeer te geven, maar je kijkt tegen een lege plek aan.
Een kantine muurschildering is een mooie oplossing om direct wat meer sfeer in de ruimte te creëren! Zo’n muurschildering kan overigens helemaal
naar smaak en naar wens uit worden gevoerd, zoals dit voorbeeld bij MK Gilze te zien is.

Een originele kantine muurschildering zorgt voor een unieke sfeer op je werkplek!

Geen huis, of bedrijf is hetzelfde. Ze hebben allemaal hun eigen sfeer en wens. De een wil iets natuurlijks, de ander juist iets warms.
Om een goed gevoel bij deze opdracht te krijgen, ben ik zelf eerst even langs gegaan om de muur te bekijken en kennis te maken met het bedrijf MK Gilze.
Bij binnenkomst zag ik een stijlvol interieur qua meubels, maar de muren van de kantine? De waren vrij leeg. Het mocht best een beetje warmer en rustieker worden.
Huiselijkheid mocht er ook best in terug komen en natuurlijk iets met eten. We hebben zo een paar brainstorm sessies gehad. Uiteindelijk kwam het idee tevoorschijn, voor een rustiek koffie-corner achtig uiterlijk; Versleten middeleeuwse bakstenen, oud metselwerk, versleten beton, wat krijttekeningen en oude roestige tandwielen moesten het gaan worden.
Warm en robuust met passie. Een warm welkom bij binnenkomst; daar moest deze kantine muurschildering voor gaan zorgen!

De gebruikte techniek achter de kantine muurschildering

De techniek van deze kantine muurschildering was opzich best bijzonder te noemen. Want hoe creëer je die versleten betonnen wand en stenen?
Ik ben begonnen bij het beton; Er bestaat hiervoor een speciale verf van Moodpaints. Deze breng je eerst oneven aan met een roller. Rol speels heen en weer golvend over de muur.
Toen ik een paar uur later aan de tweede laag begon werd het leuker; ik moest met een venitiaanse spaan werken. Dit geeft een ‘geveegd’ effect aan je kantine muurschildering, alsof je stucwerk uitwrijft. Ik heb de plekken waar ik de stenen en de tandwielen wilde hebben niet geschilderd met betonverf. Nadat betonverf laag helemaal droog was, ben ik begonnen aan de bakstenen. Ik wilde ze lekker oneven erop hebben; alsof je zó naar ouderwetse stenen uit een boerderij, of kasteel kijkt. De vergeelde cement heb ik wat oneven aangebracht, voor een mooie overloop.
Het moeilijkste deel? De tandwielen! Daar moest ik even goed naar de diepte kijken en de highlights. Ik wilde de illusie wekken, alsof je door een gat in de muur in een oude machine naar binnen kijkt. Als laatste heb ik de krijt tekeningen met witte markers van Molotow aangebracht. Speelse tekeningen, zoals je die in koffie corners vaak ziet. Simpel, speels en sfeervol.
Het resultaat is echt een unieke sfeer die gezien mag worden!

Wil je ook een kantine muurschildering laten maken?

Een kantine muuschildering is een mooie manier om je bedrijfs- of sportkantine net wat persoonlijker te maken; Een uniek thema gecombineerd met een eigentijdse stijl, maken dat de muurschildering je ruimte tijdloos maakt; Je zult er nog jaren met plezier tegenaan kijken! Een kantine muurschildering is maatwerk en Swid’art kent namelijk diverse manieren waarop dit gedaan kan worden. Een muurschildering zoals dit voorbeeld, kan dus geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Wil je meer weten? Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: