In memoriam muurschildering in Eindhoven

Een in memoriam muurschildering brengt altijd een emotionele lading met zich mee, waarbij je even stil staat bij wat er niet meer is. Het is bijzonder werk, waarin het leven van een overleden dierbare een speciaal podium krijgt. Wie was diegene als persoon, wat waren zijn/haar passies, roots of drijfveren? Wat vond diegene mooi aan het leven? Het zijn allemaal vragen die het leven van een overleden dierbare kunnen portretteren tot een waar kunstwerk. Op die manier zorg je ervoor dat naasten een bijzondere plek krijgen om het verlies te verwerken. Het is dan ook heel persoonlijk werk, wat je met het diepste respect staat te maken.

Het idee van deze in memoriam muurschildering

Achter deze muurschildering in Eindhoven zat ook een verhaal. De klant was een vrouw, die haar broer op vrij jonge leeftijd verloren had aan een noodlottig verkeersongeval.
Tijd voor een goed afscheid was er niet echt, waardoor de verwerking veel later pas op gang kwam. Jarenlang had zij dit voorval sinds 1984 weggestopt, maar nu in 2022 wilde zij dit een mooie plek geven in haar woonkamer. Een bijzondere keuze. De roots van haar broer lagen in Suriname, hij was dol op voetbal en Michael Jackson. Ze wilde een mooie muurschildering, waar de passie, zoals hij in het leven stond vanaf druipt.

Samen met de klant heb ik ervoor gekozen om de kleuren van de Surinaamse vlag subtiel in spetters te verwerken. Veelal heb ik gewerkt met frisse en zomerse kleuren, wat zorgt voor een energieke aanblik. De dynamiek van het spetterwerk verveeld niet snel; je blijft er telkens nieuwe dingen in zien. Het gezicht heb ik doelbewust wat abstract / contemporary qua stijl gehouden, wat veel vrijheid geeft. Het turqoise kleurenpalet komt hierdoor heel mooi uit. Door alle kleuren heen, heb ik ook subtiel koperachtig goud gebruikt als ‘pad’ van beneden naar boven, met daarin zijn geboorte- en sterfdatum. Door de tijdloze kleurcombinatie, past het bij nagenoeg elk interieur. En zo ontstond een prachtige ‘in memoriam’ muurschildering, die absoluut gezien mag worden!

De uitvoering van een in memoriam muurschildering

Ieder persoon is uniek en met een eigen verhaal erachter. Wil je het rustig houden, of juist energiek en vol passie, zoals diegene ook in het leven stond? Een in memoriam muurschildering kan qua symboliek letterlijk alle kanten op gaan. Wil je iets met dieren, een bepaalde muziekster of een sport? Qua materiaal, werk ik met o.a. acrylverf, huisverf, of spuitbussen. Dit is afhankelijk van de stijl van de schildering en natuurlijk de ondergrond. Indien gewenst is het ook mogelijk om bijvoorbeeld het crematie-as van de dierbare in het kunstwerk te verwerken zoals in dit voorbeeld te zien is.

Wil je ook een origineel aandenken van je dierbare?

Swid’art kent namelijk diverse stijlen waarop dit gedaan kan worden.
Uiteraard is er naast dit voorbeeld nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: