Graffiti in een woonzorgcomplex in Breda

Afgelopen vrijdag is er een graffiti geplaatst in het gloednieuwe woonzorgcomplex van Koninklijke Visio in Breda.
Het woonzorgcomplex is nu nog in aanbouw, door Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. en wordt later dit jaar geopend.
Het was een groot project; Een oude bakstenen buitenmuur van 18 meter lang, omvormen naar een moderne en kleurrijke look.
Dit werd een project met een persoonlijk record; grootste graffiti én buiten muurschildering tot op heden gemaakt.
Swid’art was dan ook erg trots om dit grote project aan te mogen pakken!

Het plaatsen van een graffiti in een woonzorgcomplex in Breda

Voordat het woonzorgcomplex gebouwd werd, werden eerst oude woningen gesloopt om plaats te maken.
Tijdens de bouw van het moderne complex, gooide een oude muurschutting wat roet in het eten;
Het was oud, versleten en zat vol met onkruid. Dat zag er niet niet mooi uit en zeker niet in combinatie met alle nieuwe gebouwen.
Even leek het erop dat de muur dus gesloopt zou gaan worden, maar door Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. werd al snel
gedacht aan een andere oplossing. In samenspraak met Koninklijke Visio, ontstond het idee voor het plaatsen van een graffiti in een woonzorgcomplex in Breda. Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. benaderde Swid’art via Google. Er volgde een afspraak waar alles besproken werd met een prijsindicatie, op basis van een ontwerp.

Het ontwerp bestond uit een strakke, witte achtergrond, met daarin de geel-blauwe kleuren van het Visio logo; vrolijk en energiek. Verspreid met abstracte verfplekken en gele vlinders. Van Diep donkerblauw, helblauw en lichtblauw voor een mooie overgang, omringt met geel zou de tekst prachtig afsteken op het witte geheel. Dit moest hem gaan worden.. Ik stuurde het ontwerp op en deze werd enthousiast ontvangen! Hierop moest van Agtmaal het voorstel alleen nog even voorleggen aan Visio voor akkoord. Het werd even in spanning afwachten, of Visio akkoord ging. Na 1 week kreeg ik te horen dat Visio in één klap akkoord was, met het voorstel! Het schilderen en spuiten kon dus beginnen!

Maar voor ik de graffiti kon aanbrengen, moest er wel wat met de muur gebeuren…
De muur moest dus voorbewerkt gaan worden; Ik heb rot metselwerk eraf gehaald, oneffenheden en ben begonnen met 2 lagen witte muurlijm voor buitengevels. Nadat dit een paar dagen kon drogen, ben ik met witte gevelverf af gaan lakken voor een mooi, nagenoeg egaal resultaat.
Hierna kon het plaatsen van een graffiti in een woonzorgcomplex in Breda beginnen. Eerst kwamen de Diep donkerblauwe ‘verfvlekken’, gevolgd door blauw en lichtblauw. Toen moest ik met geel de letters schetsen, waar ik ze wilde hebben en hoe groot. Hierna kwam het inkleuren, eindigend in een prachtig eindresultaat! Al met al, een erg leuk en mooi maakproces zoals in onderstaand filmpje en foto’s te zien is;

Wil je ook een graffiti muurschildering laten maken?

Klik op muurschilderingen in het menu hierboven voor meer uitleg. Swid’art kent namelijk diverse manieren
waarop dit gedaan kan worden. Een landelijke muurschildering zoals deze, kan geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Uiteraard is er naast dit type muurschildering nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: