Dieren schets muurschildering

Deze typische dieren schets muurschildering is het perfecte voorbeeld waar eenvoud enorm krachtig kan zijn; Met slechts één kleur ontstond een vullende en tijdloze tekening.
De stijl oogt warm en sfeervol. Het doet een beetje denken aan van die ouderwetse prentenboeken die je vroeger op school open sloeg, met typische zwart wit pentekeningen.
Zo eenvoudig als de schets erin stond, bracht het meteen een tekening die tot de verbeelding sprak. En of je deze stijl nu in een kinderkamer zet, of in een woonkamer; Door zijn eenvoud past het altijd! Dit was ook zo bij deze woning in Tilburg, waar een paar kersverse ouders een tijdloze dieren schets muurschildering op de babykamer wilden hebben.

Het maken van de dieren schets muurschildering

Waar begin je bij zo’n dieren schets muurschildering? Dat kan letterlijk alle kanten op gaan; qua stijl kwam ik algauw uit op oud-botanisch / illustratief zoals ik het zelf maar noem. In elk geval lijkt het nogmaals erg veel op de schetsen die je vroeger vaak in biologie boeken zag staan. Noordelijke wilde dieren in de natuur, dat moest hem worden. Dus ik dacht aan een beer, een hert een wasbeer en er en der wat vlinders tussen riet getekend. Typisch zwart wit, met arceer strepen aangebracht. Zoekend getekend en met karakter. Eenvoudig en toch krachtig qua beeld. Een levendig beeld met slechts één kleur? Dat maak je door met verschillende technieken op de muur te werken. Ik heb gewerkt met tagstiften en een droge kwast. Door middel van heel lichtjes met een droge kwast wat zwarte verf over de muur heen te arceren ontstaat er een grijstint. Dat samen met de zwaardere schetslijnen van de tagstift, gaven de ruimte een karakteristieke eye-catcher waar de klant naar op zoek was!

Dieren schets muurschildering
Dieren schets muurschildering

Wil je ook een dieren schets muurschildering laten maken?

Een dieren schets muurschildering kan op diverse manieren worden uitgevoerd. Geheel naar smaak en naar wens.
Benieuwd wat Swid’art voor je kan betekenen? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in, of bel naar: 06 – 305 808 14

    Deze pagina delen op: