Camper schildering met stencil art

Het gebeurd niet elke dag dat je in dit soort werk ook kan ’thuiswerken’. Deze opdracht was dan ook een bijzondere uitzondering; Een mooie camper schildering die zichzelf zó voor je huisdeur in Tilburg parkeert. Het ontwerp was in grove lijnen vooraf besproken met de klant. Maar her en der was er wel ruimte voor eigen ideeën. Het logo achterop de camper, moest in één lijn doorgetrokken worden van de linkerkant doorlopend naar de rechter kant. De linker en rechterzijde werden daarbij voorzien van mooie ‘bladeren’ in een zeeblauw / groen thema. Het geel van de cabine moest ook een beetje terugkomen.

De uitwerking van de camper schildering

Ik ben samen met de klant begonnen met de potloodlijntjes lichtjes te schetsen op de camper. Potlood blijft redelijk zitten, ook als het wat vochtig is buiten.
Toen de lijnen goed stonden en qua vorm naar wens van de klant waren. Liet de klant de bus met een goed gevoel bij mij thuis achter.
De dag erop ben ik meteen begonnen om de dunne lijntjes met een dun kwastje te doen.
Hierna heb ik Montana Gold in een dop gespoten, zodat ik hier kwasten in kon dippen. Met een dun kwastje maak je immers makkelijker fijne lijnen.
De rest het ontwerp bestond uit zelf gesneden stencils, waar ik met spuitbussen in diverse kleuren overheen ben gegaan. Ik ben qua plaatsing wel wat afgeweken van het originele idee. De reden hiervoor, was omdat de zijkant wat obstakels had, waardoor het originele patroon niet lekker erop door liep. Ik heb de flow van het ontwerp hierop ter plekke aangepast. Dit vond de klant geen probleem.

Naderhand bleek dat één van de kleuren tijdens het spuiten helaas anders uit was gevallen. Het hemelsblauw bleek veel te blauw! Dit moest natuurlijk wel worden aangepast.
In samenspraak met de klant hebben we toen een 2 tal andere kleuren uitgekozen. Het eindresultaat? Een betere flow in het ontwerp én een tevreden klant.
Wederom weer een mooie opdracht om op terug te kijken!

Wil je ook een camper schildering laten maken?

Een camper schildering is een mooie manier om je vakantie camper net wat persoonlijker te maken; Een paar subtiele kleuren, of andere vormen erop, maken dat de camper echt een uniek ding wordt; Je zult er nog vele kilometers met plezier mee rondrijden. Een camper schildering is maatwerk en Swid’art kent namelijk diverse manieren waarop dit gedaan kan worden.
Een camper schildering zoals dit voorbeeld, kan dus geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Wil je meer weten? Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: