Bob Ross muurschildering in Udenhout

Vandaag is na 3 dagen werk deze prachtige Bob Ross muurschildering opgeleverd en zoals de naam al zegt, staat deze dan ook helemaal in het thema en de stijl van de landschap schilderijen die Bob Ross maakte. Deze man geldt nog steeds als één van mijn grootse inspiratiebronnen qua schildertechnieken. Het leuke aan zijn schilderstijl is zijn spontaniteit en zijn enorme ruimte voor creativiteit. Eventuele foutjes? Die verhelp je makkelijk door een ander leuk detail erover heen te schilderen. In de natuur is ook niet alles kaarsrecht of symmetrisch en zoals Bob Ross in zijn shows ook vaak zei; “We don’t make mistakes, just happy little accidents.”. Ik heb dan ook hierbij (op de herten na) alles letterlijk ter plekke verzonnen! Een ander bijzonder detail is dat deze schildering, een complete deur moest camoufleren. Duidelijk geen alledaags klusje dus en daarmee een leuke uitdaging!

Waar begin je met het maken van een Bob Ross muurschildering

Net als de grote schilder legende (bekend van tv) ben ik met de achtergrond begonnen. Ik begon met voorzichtig te schetsen wat ik wilde gaan maken op de achtergrond. Tijdens het werken komen al snel de volgende vragen naar voor; Waar ga ik de bomen zetten? Waar komen de heuvels, de watervallen en de prominente berg? Waar leg ik de licht en schaduwdetails? Hoe ga ik de lichte gloed over het landschap heen laten vallen? Waar laat ik eventuele herten opdoemen in de achtergrond? Algauw ontstond er een mooie basis qua heuvels, bomen en tekening van de berg als basis. Dag 2 ben ik vooral met de berg en zijn watervallen bezig geweest. Elke rots van de berg heeft meerdere licht en schaduwvallen, voor een realistische aanblik. De watervallen lopen er elegant vanaf en komen uit in een mooie, diepe rivier. De laatste dag? Die bestond vooral uit het maken de mooie lichtgloed, waarin subtiel herten opdoemen. Lichtval op de blaadjes van de bomen, bloemetjes en de laatste details. Hiermee werd de Bob Ross muurschildering een prachtige aanblik, die gezien mag worden!

Bob Ross muurschildering in Udenhout
Bob Ross muurschildering in Udenhout

Wil je ook een muurschildering laten maken in de stijl van Bob Ross?

Klik op muurschilderingen in het menu hierboven voor meer uitleg. Swid’art kent namelijk diverse stijlen
waarop dit gedaan kan worden. Een muurschildering van Bob Ross kan op vele manieren worden gemaakt en is ideaal voor een tijdloze woonkamer.
Uiteraard is er naast woonkamers nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: