Polder muurschildering bij Koraal in Maastricht

Bij een bijzondere opdracht denk je vaak aan de techniek, of de stijl waarin de schildering gedaan moet worden. Maar soms zijn het juist de mensen zelf, wat een opdracht zo speciaal maakt.
Dit laatste was zeker van toepassing bij de uitvoering van een polder muurschildering, op de gang van één van de gebouwen bij Koraal in Maastricht. Koraal richt zich op zinvolle dagbesteding en wonen voor meervoudig gehandicapten. Bij Koraal kunnen cliënten rekenen op persoonlijke begeleiding en activiteiten op een nabijgelegen boerderij. Vooral werken met de dieren vinden ze erg leuk. Toen kwam het gave initiatief om de gang eens op te pimpen vanuit het personeel zelf. Want een kale wand op de gang, na een dag dierenplezier mag natuurlijk wat gezelliger! En zo ontstond het idee voor de muurschildering van een polderlandschap.

Het idee van de polder muurschildering

De cliënten zijn dol op koeien, paarden, eigenlijk bijna allerlei boerderijdieren wel. Dat maakt een keuze niet bepaald makkelijker. Om het lastiger te maken, moesten meerdere mensen ook mee beslissen over de ideeën. Ik heb hierop meerdere schetsen gemaakt en een soort ‘meeste stemmen gelden’ idee gegeven. Na ongeveer een week waren ze eruit. Een combi van 2 ideeën moest het gaan worden; paarden en koeien samen in een natuurlijk polderlandschap. Geen strakke weilanden, maar natuurlijk heuvelig met her en der wat hekjes en afgezet met knotwilgen. Daarnaast moest het iets dromerigs en iets warms in zich meedragen. Ik moest denken aan een zachte gloed met licht -en schaduw aan de voorzijde voor een soort 3d effect. Met deze effecten kreeg de gang écht iets persoonlijks naar de cliënten. Het werd een gang die echt gezien mag worden!

Wil je ook een muurschildering van een polderlandschap laten maken?

Dat kan. Een natuurlijke polder muurschildering kan namelijk diverse stijlen en manieren door Swid’art worden uitgevoerd.
Helemaal naar smaak en naar wens. Maar naast dit voorbeeld is er uiteraard nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: