Graffiti workshop Antwerpen

Dat Swid’art al een tijdje graffiti workshops geeft, is geen nieuws. Maar het is wel de allereerste graffiti workshop over de grens van Nederland. Deze workshop werd gegeven in Antwerpen op een openbare spuitplek. Park spoor noord om precies te zijn. Er zijn op deze locatie al heel wat internationale artiesten bezig geweest. Het werk mag er elk moment overspoten worden. Het toffe van de locatie is dat je dus echt, legaal, met bussen op een betonnen muur mag spuiten. Zolang je alles maar netjes achter laat. Het is ook een locatie die gezien zijn ligging erg gewild is voor stadsfotografen. Ze lopen er regelmatig rond, om mooie plaatjes te schieten van de gebouwen en de vele kunstwerken die deze plek rijk is.
Zo ook Dirk Broddin, die een paar mooie foto’s geschoten heeft op deze pagina.

Zoek je ook een graffiti workshop Antwerpen? Dit is wat je kunt verwachten!

Swid’art werd via internet benaderd door een vrouw uit België. Via de mail gaf ik aan dat een graffiti workshop maatwerk is en dat dit helemaal naar wens kan worden uitgevoerd. Vooral over whatsapp ontstond er leuk contact. Haar beste vriendin was jarig en ze was op zoek naar een originele manier om haar te verrassen. En hoe kun je dat leuker doen, dan met een paar leuke activiteiten verspreid door je eigen ‘home town’? Swid’art kon op deze manier mooi deel uitmaken van een dag vol verrassingen. Er werd gekeken naar verschillenden mogelijkheden; op een bordje, canvas… Toen kwamen we op het idee om het op een openbare spuitplek te gaan doen. Je hebt diverse plekken in Antwerpen, maar de meest spraakmakende ligt in Park Spoor Noord. We spraken een tijd af op die locatie en zo werd de graffiti workshop Antwerpen een schot in de roos; Een toplocatie met ook nog eens prachtig weer buiten. Ik ben begonnen met diverse spuittechnieken, plus de werking van spuitdruk uit te leggen en ook de werking van verschillende caps. Hierna mochten de vrouwen voor 2 uur lang vrijuit hun gang gaan. Door de kleine groep was er alle tijd voor goede uitleg en begeleiding.

Tijdens de workshop viel mij op, dat er een paar fotografen ons op de foto aan het zetten waren. Ze vonden het een leuk beeld zo, met twee vrouwen die dolenthousiast graffiti aan het spuiten waren. Een van hen stelde zich voor als Dirk Broddin en we wisselden wat gegevens uit. Hij schoot een paar leuke beelden van de dames en de omgeving die dag.
De dames hadden er geen probleem mee als ze herkenbaar op de foto stonden; ik mocht de foto’s vrijuit gebruiken hiervoor.
Na 2 uur spuiten zat het erop; We kletsten we nog even na, waarna de dames door gingen naar de volgende activiteit.
De foto’s spreken boekdelen; er voor de graffiti cursus Antwerpen teruggekeken worden op een leuke dag!

Wil je ook een graffiti workshop volgen in Antwerpen (of daarbuiten)?

Klik op graffiti workshop in het menu hierboven voor meer uitleg. Een graffiti workshop is vaak maatwerk en Swid’art kent namelijk diverse manieren
waarop dit gedaan kan worden. Een graffiti workshop zoals dit voorbeeld, kan dus geheel op maat en naar wens worden gemaakt.
Uiteraard is er nog veel meer mogelijk! Meer weten?
Neem contact op via onderstaand formulier, of bel naar 06 305 808 14

    Deze pagina delen op: