Muurschildering maken

Je hebt een kale, saaie muur en wilt iets origineels? Lees dan snel verder. Een muurschildering maken kan een mooie oplossing zijn. Zelf werk ik met materialen van amsterdam acrylics, liquitex, molotow en montana.  Hoe ga je te werk? Allereerst moet je ervoor zorgen dat je ondergrond, droog en vetvrij is. De types ondergrond kunnen verschillen; egaal glad, spachtelputz, stucwerk, glasvezelbehang of baksteen. Om echt lekker te beginnen (en niet te moeilijk) is een egaal gladde muur verreweg de beste ondergrond van allemaal.  Je kunt direct met de kwasten erop gaan en voor vervagingen dep je met een spons, of je gebruikt de nevel van een spuitbus. Als je echt snel superstrakke vormen wilt; pak dan markerstiften van Molotow. Deze kies je in de kleur uit van de vorm die je wilt maken. Veel strakker krijg je niet, dit krijg je met een kwast namelijk nooit voor elkaar. Dit is een grafitti merk, welke eveneens supergoede spuitbussen verkoopt in een ruim scala aan kleurkeuze.

een garagedeur laten schilderen door Swid’art
Garagedeur muurschildering Tilburg
De gehele muurschildering op de buitenkant van de garagedeur, is zelfs zichtbaar vanaf de straatkant.
Keuken muurschildering laten maken in Meerkerk
Keuken muurschildering laten maken in Meerkerk
Muurschildering in makelaars kantoorruimteuimte
Muurschildering in makelaars kantoorruimte

Muurschildering maken door Yvo Swider

Voor de echte creatievelingen heb ik hier een paar goede tips als je zélf aan de slag wilt met het maken van een muurschildering. Als expert van een muurschilderingen laten maken weet ik inmiddels waar ik op moet letten. Hieronder doe ik je 5 belangrijke punten van aandacht cadeau voor zelf muurschildering maken!

 1. Zorg dat de ondergrond glad is en wit geverfd met gewone witte muurverf die al minstens 48 uur droog is. Gebruik alleen verf op waterbasis, zoals acrylverf (zoals amsterdam acylics, te koop bij heel veel hobby- en schilderswinkels).
 2. Pas op met te dikke kwasten en te vochtige kwasten (geven ‘druipers’). Je zult merken dat de kracht van een goede muurschildering ligt in de details. Probeer dus niet alleen stugge kwasten maar ook zachte penselen uit. Voor strakke lijnen op een gladde ondergrond, gebruik je liever grafitti stiften. Deze geven een haarfijn resultaat zonder druipers.
 3. Let er op dat de kleuren die je kiest niet te donker zijn. Donkere kleuren kunnen nogal dominant aanwezig zijn in een kamer, zeker in een muurschildering voor kinderkamer.
 4. Als je een beamer hebt, kun je je ontwerp op de muur projecteren en overtrekken met een potlood. Dit geldt ook voor tekst op de muur! Je kunt in Word gemakkelijk een mooi lettertype kiezen en deze eventueel nog een beetje aanpassen in WordArt. Projecteer je bestand en creeer zo je eigen muurtekst voor de slaapkamer. Houd de potloodlijnen zo zacht mogelijk zodat je ze eventueel weer weg kunt gummen als de muurschildering af is.

Waar moet je rekening mee houden?

 • Als je een ´full colour´ muurschildering wilt maken heb je minimaal een stuk of 8 tot 10 verschillende kleuren verf nodig, en zelfs dan kan het zijn dat de kleur die jij wilt er niet helemaal bij zit. Zorg dat je een beetje kennis opdoet van het mengen van kleuren voordat je aan de muurschildering begint. Ook is 1 kwast niet voldoende, je hebt minimaal 3 verschillende diktes aan kwasten nodig en meestal meer!
 • Verwacht niet binnen snel klaar te zijn, een goede muurschildering vergt geduld! Bekijk je werk zo nu en dan eens vanaf een afstand, voor de gehele indruk te krijgen. Ik ben regelmatig toch wel een groot deel van de dag kwijt aan het maken van een muurschildering voor bijvoorbeeld een woonkamer.
 • Als het resultaat tóch niet is zoals verwacht, is het soms lastig om de originele kleur van de muur weer terug te krijgen. Houd er rekening mee dat vooral op donkere kleuren er soms wel 3 lagen muurverf nodig zijn om te dekken!

Een paar redenen om het door Swid’art te laten doen

Voordat Swid’art start met de realisatie van een muurschildering, inventariseert hij precies wat uw wensen zijn. Daarbij is het praktisch als u al enkele ideeën heeft uitgekozen van hetgeen dat u op de muur geschilderd wilt hebben. Vervolgens bekijkt Swid’art samen met u hoe groot de schildering dient te worden en welke kleuren deze mag bevatten. Eerst worden de omtreklijnen op de muur gezet en vervolgens wordt er laag op laag naar voren gewerkt.

De werkwijze van Swid’art voor een muurschildering kenmerkt zich door:

 • Ik kom persoonlijk langs om het concept te bespreken en op maat passend te maken voor uw inrichting.
 • Ik ben relatief snel klaar, vaak binnen een dag al.
 • Ik werk vanuit pure passie en betrek mijn klanten persoonlijk zoveel mogelijk met het gehele proces; elke stap krijgen ze te zien tot het eindresultaat toe.
 • Ik laat geen rommel achter en werk clean; Dus geen gedoe met rommel achteraf, aangezien ik dat zelf opruim en eventueel afvoer. Ook van geurdampen zal je geen last ondervinden.
 • Mijn prijzen zijn altijd voordelig geprijsd.
 • Interessant voor ondernemers; mijn prijzen zijn tevens van de btw aftrekbaar.
 • Ik heb jarenlange ervaring in het creëren van kunst en decoratie.

Een muurschildering maken? Altijd op maat!

Wanneer u een muurschildering door Swid’art laat maken, dan zijn er geen grenzen. Aan de hand van de door u geselecteerde afbeeldingen of foto’s bekijken we samen wat de wensen zijn. U heeft daar de vrije hand in. Of u nu een speelde kinderuitstraling wilt, of juist een schildering wilt van dieren, bomen, natuur of mensen; alles is mogelijk! Een muurschildering is altijd maatwerk. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn portretten en schilderijen misschien een idee.

Swid’art maakt daarna een vrijblijvende prijsopgave, zodat u weet waar u aan toe bent. Om u een richtprijs te geven; kleine muurschilderingen zijn mogelijk van vanaf € 150,- inclusief btw. De prijs kan variëren door de grootte van de muurschildering, de ondergrond en details.

Muurschildering door Swid’art laten maken!

Wilt u een aparte muurschildering door Yvo Swider laten maken voor bijvoorbeeld uw kamer of de kinderkamer? Neem dan contact met me op!

Indien u vragen heeft, kunt u altijd onderstaand contactformulier invullen. Wilt u liever zelf contact opnemen? Bel dan naar: 06 – 305 808 14.

 

Uw naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoon nummer (verplicht)

Onderwerp (verplicht)

Bericht (verplicht)

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.